Když vyrábíme doma vlastní křupavé müsli, můžeme kromě semínek a ořechů přidat i čerstvé ovoce. Větší plody musíme nadrobno nakrájet, drobné necháme vcelku.
Na hluboký plech nasypeme 3 díly ovesných vloček, 1 díl směsi oříšků a semínek (mandle, kešu, vlašské, lískové, slunečnici, dýni...), 1 díl ovoce (maliny, rybíz, moruše, meruňky, jahody...) a podle chuti kokosový cukr (nebo jiné oblíbené sladidlo). Promícháme a pečeme při 140 stupních na teplovzduch asi dvě hodiny, občas promícháme. Poté přepneme na 100 stupňů a ještě 2 – 3 hodiny dosušujeme dokřupava. Nejlepší je s jogurtem (já používám sojový) a s čerstvým rozmačkaným banánem.
Žádné komentáře:
Okomentovat