PEKINGSKÝ HRNEC

V pánvi WOK rozehřejeme dvě lžíce arašídového oleje a opečeme na něm na půlkolečka pokrájenou cibuli a stroužek česneku. Přidáme 200 g na hranolky nakrájeného lahůdkového (či jiného) tofu a deset minut opékáme. Zalijeme 200 ml vody, osolíme a vmícháme půl kila na malé kostičky nakrájených brambor. Dusíme deset minut, přidáme spodní část (košťál) na nudličky nakrájeného pekingského zelí, půl kila spařených, oloupaných a nakrájených rajčat a po deseti minutách zbytek pekingského zelí. Necháme zavadnout a odstavíme. Dochutíme tamari, rýžovým sirupem a rýžovým octem. 
250 g čínských bezvaječných nudlí připravíme podle návodu na obalu a vmícháme je do pánve.


Žádné komentáře:

Okomentovat