Při jednocení mrkvičky zůstane ležet ladem spousta mladé, křehké, čerstvé mrkvové natě. Určitě už jste slyšeli o tom, že se z ní dá udělat moc dobré a zdravé pesto. Tak jak na to? 150 g slunečnicového semínka upražíme nasucho a v robotu je rozmixujeme spolu se 4 stroužky česneku, lžičkou soli, 100 ml panenského olivového oleje a 200 g mladé mrkvové natě. Postupně přiléváme podle potřeby 50 – 100 ml vody. Podáváme s těstovinami nebo pečenými brambory a salátem.
Práve som urobila pesto z mrkvovej vňate. Je fantastické. Chcem sa opýtať, ako sa môže skladovať, aby som ho uchovala čísm dlhšie. Ďakujem krásne za tento recept
OdpovědětVymazatDělávám si ho vždy čerstvé, neuchovávám ho. Maximálně tak do druhého dne v chladničce. Ale zkuste ho ve skleničce zalít olejem, tam by mohlo vydržet i týden.
Vymazat