JAHELNÁ MISKA S PAPRIKOU A TOFU

250 g jahel propereme v horké vodě, abychom je zbavili případné hořkosti (čerstvé, kvalitní jáhly hořké nejsou, ale v běžném obchodě nikdy nevíte, co vám prodají). V hrnci je zalijeme 700 ml horké vody, ochutíme bylinkovou solí, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 20 minut.
Dvě červené a dvě žluté papriky a 200 g uzeného tofu nakrájíme na proužky, vložíme do zapékací misky, pokapeme sezamovým olejem, lžící balzamikového octa a dvěma lžícemi Shoyu. Pečeme při 200 stupních asi 20 – 30 minut, tofu musí být křupavé.
Na lžíci sezamového oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli a dva stroužky česneku, okořeníme tymiánem a rozmarýnem, vmícháme 400 g oloupaných a nakrájených rajčat, osolíme, opepříme a dusíme 20 minut, dokud se většina vody neodpaří. Zjemníme 100 ml kešu smetany a ochutíme dvěma lžícemi lanýžové pasty. Prohřejeme.
V misce podáváme společně s rukolou.



4 komentáře:

  1. EVI,co když nemám lanýžovou pastu?Dá se nahradit nečím jiným nebo vynechat?Děkuju!

    OdpovědětVymazat
  2. Vynechala Evi a i tak to bylo výborný :-).Děkuju moc.Dnes jdu zkusit zase pohankovou misku :-).Zeptám se,Evi,to jsou tak asi 2 porce ?? /pohanková se špenátem/

    OdpovědětVymazat