PILAF S OŘECHY A AČOKČOU

V zahradě je ještě spousta výtečných plodů, máme skoro poslední šanci uvařit něco z čerstvě natrhané zeleniny, dnes k ránu dokonce mrzlo!
Na lžíci oleje necháme změknout pokrájenou cibuli, přidáme 100 g na proužky nakrájených špenátových listů a se špetkou soli necháme zavadnout. Přisypeme 300 g jasmínové rýže, osolíme a chvíli opékáme. Jakmile se začne rýže přichytávat, zalijeme 600 ml horké vody a přivedeme k varu. Zmírníme prudký var a necháme zvolna vydusit všechnu vodu.
V jiném hrnci rozehřejeme lžíci oleje a dozlatova na něm opečeme 250 g na plátky nakrájených žampionů spolu se lžičkou kmínu. Vmícháme 100 g nahrubo nalámaných vlašských ořechů a 250 g nakrájené ačokči (pokud nemáme, použijeme růžičky brokolice). Osolíme, okořeníme tymiánem a po chvíli podlijeme 100 ml zeleninového vývaru. Dusíme 15 minut, ochutíme lžící lahůdkového droždí a promícháme s rýží. Navrstvíme do zapékací misky a při 200 stupních zapečeme bez pokličky půl hodiny.



7 komentářů:

  1. Tak to by mi chutnalo, velmi :o).
    U nás ráno mrazík, ještě nyní je to na louce vidět. Ještě, že jsme včera posbírali narůžovělá rajčata. Až je mi líto těch zelených, která již nedozrají, ale letos jsme si jich opravdu užili.
    Krásné dny.
    Alena

    OdpovědětVymazat
  2. Tak dneska k obědu,místo ačokči jsem dala brokolici.Evi,opět výborný!!!Děkuju a přeju krásný víkend!!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Evičko,myslíte,že by se dala použít i zelená paprika ?

    OdpovědětVymazat