TĚSTOVINOVÝ SALÁT S MRKVÍ

Těstovinové saláty jsou všeobecně oblíbené. Mají nespočet variací, bohatě zasytí, syrová zelenina a panenský olej dodá potřebné zdravé tuky, vitamíny a minerály.
V míse promícháme 200 g na nudličky nastrouhané mrkve, 6 nakrájených minipaprik (či jednu velkou), 3 nakrájené řapíky celeru, jednu nakrájenou naťovou cibulku, 10 na nudličky nakrájených sušených rajčat naložených v oleji a 200 g něčeho zeleného (já jsem zkombinovala můj oblíbený polníček a ještě oblíbenější římský salát). Uvaříme 250 g semolinových těstovin, propláchneme je studenou vodou a přidáme do mísy. Vše nakonec spojíme domácí sojanézou:
Do vysoké nádobky nalijeme 50 ml sojového mléka, přidáme půl lžičky soli, půl lžičky tmavého cukru, lžičku hořčice, pepř, lžičku jablečného octa a postupně při současném mixování odspoda ponorným mixérem přiléváme 100 ml panenského olivového oleje. Mixér pomalu zvedáme vzhůru a tak sojanéza krásně zhoustne.



2 komentáře:

  1. Hezké ráno, můžu se zeptat, odkud máte takovou krásnou čerstvou zeleninu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, z Lidlu, zeleninu mají pěknou. Už mají kromě bio rajčat i bio okurky, bio brokolici a mrkev, bio pomeranče, citróny a banány. Jen to množství plastu mě zlobí.

      Vymazat