LUŠTĚNINOVÁ POLÉVKA S ČÍNSKÝM ZELÍM

100 g zelené čočky předem uvaříme doměkka s kouskem řasy wakame (lze vynechat). 
Ve velkém hrnci rozehřejeme dvě lžíce sezamového oleje a osmahneme na něm kousek na jemno nakrájeného čerstvého zázvoru, drcenou chilli papričku, lžičku mletého koriandru, lžičku kari a lžičku pískavice. Přidáme pokrájený pórek, větší nakrájenou petržel a malé čínské zelí nakrájené na proužky. Zalijeme 2 l zeleninového vývaru a vaříme doměkka. Vmícháme 150 ml kokosového mléka, uvařenou čočku a plechovku červených fazolí, scezených a propláchnutých. Necháme projít varem, ochutíme tamari, případně dosolíme, částečně pomixujeme ponorným mixérem.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat