Svaříme 1 l vody s 50 ml rýžového octa a dvěma lžícemi cukru. Pokrájíme na nudličky jednu mrkev, půlku červené a půlku žluté papriky, menší cuketu, menší pórek a čtvrtku hlávky čínského zelí. Půlku květáku rozebereme na menší růžičky. Všechnu zeleninu postupně v nálevu blanšírujeme, scedíme a necháme okapat.
V hmoždíři rozetřeme na pastu jednu pokrájenou cibuli, čtyři stroužky česneku, jednu chilli papričku a lžíci tmavého třtinového cukru. V pánvi wok rozehřejeme tři lžíce arašídového oleje a pastu na něm osmahneme. Přidáme zeleninu, asi pět až deset minut mícháme a zalijeme 250 ml vody, ve které jsme rozmíchali vrchovatou lžíci škrobu. Necháme projít varem, odstavíme a ochutíme Tamari.
400 g rýžových nudlí připravíme podle návodu na obalu a promícháme se zeleninou. Na talíři sypeme nasucho praženým sezamem.
Více ZDE
Ó, to musí být výborné. Váš blog jsem našla díky zmínce o něm na jiném blogu a jsem za to vděčná:-)
OdpovědětVymazat