PAPRIKY PLNĚNÉ ZELENINOU A TOFU

Pro 6 – 8 osob
Osm paprik rozřízneme, zbavíme semínek a opláchneme. Lilek nakrájíme na plátky, osolíme a necháme vypotit. Na dvou lžících oleje necháme zesklovatět cibuli a tři stroužky česneku, přidáme na drobné kostičky nakrájenou cuketku a lilek, zasypeme lžící mleté papriky a deset minut opékáme. Přidáme najemno nastrouhané tofu s chilli (nebo bílé tofu a drcenou chilli papričku), osolíme, okořeníme lžičkou pískavice (řecké seno) a dusíme doměkka. 100 g celozrnného kuskusu zalijeme vroucí vodou podle návodu na obale a necháme pod pokličkou nabobtnat. Pokapeme lžící olivového oleje, načechráme vidličkou a vmícháme do pánve se zeleninou. Směs plníme do paprik, narovnáme je do pekáčku, pokapeme olejem a pečeme při 200 stupních asi 45 minut dokřupava. Mezitím připravíme dušenou rýži jak jsme zvyklí (nebo můžeme jíst jako přílohu brambory nebo i chleba)a také bylinkovou omáčku: V rendlíku rozehřejeme dvě lžíce oleje, přidáme tři lžíce hladké mouky a umícháme světlou jíšku, kterou zředíme půl litrem vody, okořeníme bylinkovou solí a povaříme. Nakonec vmícháme 100 ml sojové smetany, čerstvé nasekané bylinky (řeřichu, dobromysl, bazalku...) a prohřejeme. Odstavíme a ochutíme dvěma lžícemi citrónové šťávy. Na talíři omáčkou poléváme papriky.


více ZDE

1 komentář:

  1. A opět lákavé jídlo na vyzkoušení, už se těším....
    Krásné dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat