Namočíme přes noc 200 g kešu, ráno je slijeme a necháme okapat.
Nejdřív upečeme piškotové těsto. Přimlouvám se za domácí vajíčka nebo vejce z biochovů. Čtyři žloutky ušleháme se dvěma lžícemi medu do pěny a vmícháme 60 g polohrubé mouky. Ze čtyř bílků ušleháme tuhý sníh a jemně jej vmícháme ke žloutkům s moukou. Těsto rozetřeme do vymaštěné rozevírací dortové formy o průměru 20 cm a pečeme při 150 stupních asi 20 minut. Vychladlé těsto podélně rozpůlíme a polovinu vrátíme do formy. Na půl hodiny namočíme do 500 ml doma vyrobeného kokosového mléka (100 g kokosu rozmixujeme s 600 ml horké vody, přecedíme přes plátno, dobře vymačkáme) jednu tyčinku agaru (4 g). Vaříme za stálého míchání do rozpuštění, trvá to pár minut. Kešu rozmixujeme se třemi lžícemi medu, dvěma lžícemi citrónové šťávy a kokosovým mlékem s agarem do hladkého řídkého krému a třetinu nalijeme do formy na korpus. Poklademe hustě pokrájenými jahodami a zakryjeme druhou polovinou korpusu. Nalijeme krém, poklademe jahodami a navrch nalijeme poslední část krému. Postrouháme kvalitní bezmléčnou čokoládou a necháme v chladu ztuhnout. Nejlepší je druhý den.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat