V 250 ml ovesného mléka rozšleháme metličkou 70 g datlového sirupu, 50 ml oleje a 20 g Hrašky rozmíchané v trošce vody. V míse smícháme 100 g celozrnné špaldové mouky, 180 g hladké bílé mouky, 50 g tmavého třtinového cukru, špetku soli, ½ lžičky kypřicího prášku, 1 lžíci kakaa a 1 lžíci perníkového koření. Tekutou složku vmícháme do sypké a vzniklé těsto plníme do vymaštěných muffinových formiček (12 kusů), vždy 1 lžíci těsta, lžičku meruňkového džemu a navrch opět lžíci těsta. Pečeme při 180 stupních asi 20 – 30 minut. Povrch zdobíme čokoládovou polevou: 2 lžíce rozehřátého kokosového oleje rozšleháme se lžičkou datlového sirupu a dvěma lžícemi kvalitního kakaa. Posypeme sezamem.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat