V pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a osmahneme na něm tři velké pokrájené cibule a na kostičky nakrájených 400 g tempehu. Půl kila rýže propláchneme a promícháme se směsí z pánve, solí, majoránkou a bobkovým listem. Vložíme do vymaštěného pekáčku, zalijeme 1 litrem vody, přiklopíme a v troubě vyhřáté na 200 stupňů dusíme hodinu. Podáváme se salátem.
více ZDE
Milá Evo,
OdpovědětVymazatopět děkuji za inspirativní recepty, nedočkavě vyhlížím druhou kuchařku... nemáš tip jak přežít tři dny na vodáckém výletě a nemuset se stravovat Utopenci? Co vaříš když putujete? Ráda bych vyzvěděla tipy na takové zdravé rychlovky? Chystám si vzít kuskus a tofu, zeleninu...
Jen samé pohodové chvíle přeji. Šárka
Milá Šárko, my popravdě moc neputujeme a když, tak já si vystačím s chlebem a zeleninou, zvlášť v létě. K snídani si beru do zavařovačky vločky, semínka, oříšky a sušené ovoce, které pak večer zaliju vodou. Ať se výlet vydaří!
Vymazattak to vypadá moc zajímavě :-) zítra nakoupím a vyzkouším. Už mi voní zelné rizoto z kuchyně :-)mňam
OdpovědětVymazattak to vypadá moc zajímavě :-) zítra nakoupím a vyzkouším. Už mi voní zelné rizoto z kuchyně :-)mňam
OdpovědětVymazatDobrý vecer.chutove je to skvělé, jen ta rýže dost Krupe, dala jsem červenou a natural. Nevite, čím to může být?
OdpovědětVymazatdobré ráno, to nevím, hodina dušení by měla bohatě stačit
Vymazat