Recept jsem našla v loňském čísle časopisu Dobroty a trochu ho poupravila.
100 g jáhel propláchneme v sítu několikrát vroucí vodou, abychom je zbavili hořkosti. Vložíme je do rendlíku spolu se špetkou soli, 30 g mletého máku a třemi lžícemi agávového sirupu a zalijeme 350 ml sojového nebo jiného rostlinného mléka. Vaříme na mírném ohni do zhoustnutí, trvá to asi čtvrt hodiny, stále mícháme. Odstavíme, zakryjeme a necháme patnáct minut odpočívat. Vmícháme dvě lžíce kokosu a lžíci rozehřátého kokosového oleje a necháme ještě pár minut stát. Do 12 muffinových formiček vložíme papírové košíčky, bude se nám to lépe páčit Emotikona smile Těsto rozdělíme do formiček a vytvoříme košíčky, které naplníme jahodovou náplní: Rozmixujeme 250 g jahod se 100 ml sojové smetany a třemi lžícemi agávového sirupu. Do vzniklé tekutiny vmícháme lžičku agaru a dvě minuty povaříme. Necháme trochu zchladnout a nalijeme do připravených košíčků. Necháme ztuhnout v chladu.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat