Ušleháme dohusta pět bílků. Pět žloutků utřeme se dvěma lžícemi třtinového cukru, přidáme 6 lžic strouhaného kokosu, 3 lžíce kukuřičného škrobu, lžičku kypřicího prášku a nakonec vmícháme sníh z bílků. Rozetřeme na vymaštěný plech a pečeme 15 minut při 180 stupních. Po upečení vyklopíme na vlhkou utěrku a i s ní srolujeme. Mezitím, co upečené těsto odpočívá v utěrce, připravíme náplň: Uvaříme jeden sáček vanilkového pudingu v 300 ml ovesného mléka, osladíme 4 lžícemi třtinového cukru a ušleháme ze 4 lžícemi ztuhlého kokosového mléka a 2 lžícemi kukuřičného škrobu. Nakonec vmícháme asi deset pokrájených jahod. Větší částí krému potřeme roládu, zarolujeme, povrch potřeme zbylým krémem, ozdobíme jahodami a kokosem a necháme několik hodin v chladu ztuhnout.
více ovocných moučníků najdete ZDE
V pátek jsem pekla podle Vaší kuchařky jahodový dortík s tvarohem - žmolenkový, mňam, měl velikánský úspěch.
OdpovědětVymazatKrásné dny.
Ála
Díky, vám také :)
Vymazat