PETRŽELOVÝ KRÉM

Lahodná, jemná polévka.
Na dvou lžících oleje necháme změknout dvě velké nebo čtyři menší pokrájené cibule, pět stroužků česneku a jeden pórek. Zalijeme 1,25 l zeleninového vývaru a přidáme půl kila nakrájené petržele. Vaříme půl hodiny, vložíme misku špenátových listů (cca 100 g) a ještě krátce povaříme. Rozmixujeme ponorným mixérem a osolíme. Podáváme s bramborovými knedlíčky, které připravíme následovně:
Uvaříme dvě brambory ve slupce, oloupeme je a najemno nastrouháme nebo prolisujeme. Osolíme, přidáme pokrájenou čerstvou dobromysl nebo jiné zelené bylinky a přisypeme tolik hrubé mouky, aby nám šly snadno v ruce uválet malinké knedlíčky, velké asi jako třešeň. Knedlíčky vhazujeme do slané vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou na hladinu.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat