Večer předem namočíme 150 g ječných krup. Druhý den je uvaříme v čisté vodě se lžičkou sypkého zeleninového bujónu doměkka. Jednu cibuli nakrájíme a osmahneme ji se lžičkou kmínu v hluboké pánvi na třech lžících oleje, přidáme 60 g rajského protlaku a nakonec vmícháme 250 g kysaného zelí. Dusíme za občasného zamíchání asi 15 minut, odstavíme a promícháme s uvařenými kroupami, 150 g na nudličky nastrouhaného uzeného tofu, 150 g na nudličky nastrouhaného uzeného tempehu a s půl kilem syrových brambor nakrájených na tenké plátky. Osolíme a nakonec vmícháme 200 ml rostlinné smetany (sojové nebo ovesné) a navrstvíme do vymaštěného pekáčku. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů půl hodiny zakryté a půl hodiny bez pokličky. Podáváme se salátem.
více ZDE
Žádné komentáře:
Okomentovat