BRAMBORY PEČENÉ NA VÍNĚ SE ZADĚLÁVANÝM PÓRKEM

Drobnější brambory (asi kilo a půl) očistíme, nové neloupeme, staré ano. Větší rozkrojíme napůl. V zapékací misce promícháme tři utřené stroužky česneku, lžičku čerstvě mletého pepře, dvě lžičky hrubozrnné mořské soli, dvě snítky rozmarýnu, polévkovou lžíci dijonské hořčice, 100 ml bílého vína, lžíci bílého vinného octa a čtyři lžíce panenského olivového oleje. Vsypeme brambory, přidáme cibuli pokrájenou na půlměsíčky a dobře promícháme. Zapékací misku zakryjeme poklicí nebo alobalem a pečeme na 200 stupňů půl hodiny. Odkryjeme a ještě půl hodiny pečeme. Mezitím nakrájíme dva pórky na silnější půlkolečka a 15 minut je opékáme na dvou lžících rozehřátého másla ghí. Okořeníme dvěma lžícemi domácího polévkového koření (album Ostatní pokusy), zamícháme a zalijeme 300 ml vody, ve které jsme dohladka rozmíchali 30 g celozrnné mouky. Povaříme pět minut, případně dosolíme a podáváme s pečenými brambory.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat