ŠPENÁTOVÉ KNEDLÍČKY SE ZELENINOVOU OMÁČKOU

400 g zmrazeného špenátu rozmrazíme. 400 g brokolice, 400 g květáku a 400 g mrkve očistíme a nakrájíme na kousky. Přivedeme k varu 1,5 litru vody, kterou ochutíme domácím polévkovým kořením. Do vroucí vody vložíme mrkve a košťály z brokolice a květáku. Vaříme pět minut a přidáme květákové a brokolicové růžičky. Vaříme dalších pět minut, scedíme, ale vývar nevyléváme. Nasucho v hrnci opražíme 40 g celozrnné mouky a postupně přiléváme 600 ml mléka. Zavaříme na požadovanou hustotu, můžeme naředit vývarem ze zeleniny. Ochutíme dvěma lžícemi sojové omáčky a domácí bylinkovou solí. Do omáčky vmícháme zeleninu a lžíci másla.
V míse ušleháme 1 vejce, půl lžičky soli a čerstvě mletý pepř. Přidáme rozmražený špenát i s tekutinou, 4 lžíce olivového oleje a nakonec vmícháme 350 g hrubé mouky. Necháme asi 20 minut odpočinout a do vroucí slané vody zavařujeme knedlíčky o průměru asi 5 cm. Vaříme 10 minut od vyplavání. Podáváme přelité zeleninovou omáčkou.



více ZDE
víkendové vaření ze stejných surovin ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat