GOLUBCY

100% vegan. Ukrajinci plní zelné listy mletým masem, my to zkusíme se sojovým 
Velkou hlávku zelí dáme do velkého hrnce, zalijeme vroucí vodou a asi 10 minut podusíme. Necháme zchladnout a opatrně rozebereme na jednotlivé listy.
120 g rýže uvaříme obvyklým způsobem, 60 g sojové drti uvaříme 20 minut v zeleninovém vývaru, scedíme, ale vývar nevyléváme. Nastrouháme najemno 2 velké mrkve, 100 g slunečnicových semínek nasucho opražíme a umeleme.
V hluboké pánvi rozehřejeme tři lžíce oleje a osmahneme na něm dvě velké cibule nakrájené na kostičky, jakmile začne cibule měknout, podlijeme ji částí vývaru ze sojového masa a dusíme. Když se tekutina odpaří, přidáme mrkev, znovu podlijeme a znovu dusíme do odpaření. Vmícháme sojovou drť a 100 g rajského protlaku, osolíme a ještě krátce podusíme, nakonec ochutíme 3 stroužky utřeného česneku. Odstavíme, přidáme slunečnicové semínko a rýži a směsí plníme zelné listy, do každého přijde jedna až dvě vrchovaté polévkové lžíce směsi. List zabalíme, můžeme převázat nití nebo propíchnout párátkem. Balíčky narovnáme vedle sebe do vymaštěného pekáčku, zalijeme 400 g rajského protlaku a pečeme na 200 stupňů asi půl hodiny. Podáváme s chlebem, brambory nebo bramborovou kaší a salátem.



více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat