ČERVENÁ RÝŽE S HOŘČIČNOU OMÁČKOU

Neobvyklé, ale dobré jídlo zvláštní sladkokyselé chuti.
Připravíme si 500 ml čerstvé šťávy s červené řepy. V cedníku vypereme v horké vodě 250 g dlouhozrnné rýže. Řepnou šťávu přivedeme k varu, osolíme, přidáme rýži, znovu přivedeme k varu, přepneme plotýnku na nejnižší stupeň a rýži půl hodiny zvolna dusíme. Mezitím si uvaříme vejce na tvrdo, jedno na osobu a připravíme omáčku: Rozehřejeme tři lžíce přepuštěného másla, přidáme tři lžičky tlučeného hořčičného semínka, čtyři lžíce celozrnné špaldové mouky, špetku kurkumy a zlehka osmahneme. Jíšku zalijeme 500 ml zeleninového vývaru, 100 ml bílého vína, dobře rozmícháme a povaříme. Ochutíme lžící citrónové šťávy, sekanou pažitkou a zjemníme žloutkem. Už nevaříme. Rýži přelijeme omáčkou a jíme s vařeným vejcem.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat