RAJČATOVÁ MLÉČNÁ POLÉVKA

Vynikající jemná polévka. 750 g rajčat nakrájíme na čtvrtky, dáme do hrnce, podlijeme je 100 ml vody, osolíme a dusíme asi půl hodiny do rozvaření. Rozmixujeme nebo propasírujeme a uchováme teplé. Rozehřejeme dvě lžíce přepuštěného másla a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme 5 lžic celozrnné mouky a umícháme jíšku. Přidáme rajčatové pyré, rozmícháme dohladka a tenkým pramínkem a za stálého míchání vlijeme pomalu 1200 ml horkého, převařeného mléka. Za stálého (!) míchání povaříme do zhoustnutí, osolíme, okořeníme dobromyslí a čerstvě mletým pepřem. Do hotové polévky vmícháme drobné nočky, které jsme uvařili zvlášť pět minut v osolené vodě: 1 lžička másla, 1 vejce, 7 lžic hrubé mouky, sůl. Podáváme s plněnými máslovými rohlíčky (album Pečivo).


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat