KOKOSOVÝ DORTÍK SE ŽLUTÝMI BLUMAMI

Tyhle žluté sladké blumy jsou moje oblíbené ovoce, když se do nich pustím, tak nevím, kdy přestat. Starý strom v naší zahradě zestárnul a přišel o většinu větví, tak jsme ho vyměnili za nový stromek a ten se nám už druhý rok odměnil bohatou úrodou. Jemná chuť blum se krásně hodí k voňavému kokosu.
V míse promícháme 80 g strouhaného kokosu, 80 g jemných ovesných vloček, špetku soli, 30 g kokosového oleje, 60 g rýžového sirupu a 50 ml kokosového mléka. Suroviny dobře prohněteme rukou a těsto vtlačíme do vymaštěné koláčové formy s vyšším okrajem. Poklademe rozpůlenými blumami a pečeme v troubě rozehřáté na 170 stupňů půl hodiny.
V rendlíku promícháme 500 ml kokosového mléka, 2 lžíce agarových vloček, 70 g rýžového sirupu a přivedeme k varu, stále mícháme. Vaříme minutu až dvě, dokud se agar zcela nerozpustí, odstavíme a vmícháme dvě lžíce kokosového oleje a necháme jej rozpustit v tekutině. Nakonec vmícháme šťávu z poloviny citrónu a nalijeme směs na upečený dortík. Necháme vychladnout a ztuhnout v ledničce.



výroba kokosového mléka

Žádné komentáře:

Okomentovat