VÝPEČKY S ČERVENÝM ZELÍM A BRAMBOROVÝM KNEDLÍKEM

Půl kila marinovaného tofu pokrájíme na drobné kostičky, dvě velké cibule také nakrájíme. Do pekáčku dáme tři lžíce oleje, tofu a cibuli. Posypeme půl lžičkou soli a lžící kmínu a promícháme. Pečeme v troubě vyhřáté na 230 stupňů asi hodinu. Občas promícháme.
Menší hlávku červeného zelí pokrájíme na nudličky, v hrnci jej zalijeme trochou vody, osolíme, okmínujeme, přidáme 50 g hrozinek a za občasného míchání uvaříme doměkka. V rendlíku rozehřejeme dvě lžíce oleje a osmahneme na něm pokrájenou cibuli. Zasypeme lžící hladké mouky (můžeme použít celozrnnou) a zlehka osmahneme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme 150 ml červeného vína, vmícháme uvařené zelí s hrozinkami a pět minut povaříme. Podle chuti dosolíme, okyselíme a osladíme.
Uvaříme kilo brambor ve slupce, oloupeme je a propasírujeme. Na vále promícháme se lžičkou soli a asi 300 g hladké mouky. Vytvarujeme šišky, které vaříme ve slané vodě asi 10 minut od vyplavání na hladinu. Knedlíky jsou trochu mazlavější a měkčí než ty, do kterých přidáváme vejce. Chuťově jsou ale úžasně jemné a výtečné.



5 komentářů:

  1. Výpečky ? Ze sóji ? Pane jo. :o) Tak to budu muset vyzkoušet ,ale obávám se , že muž bude chtít masíčko... Ale dcera bude spokojená :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Výpecky jsem dnes dělala a jsou vynikající.Chrocht,chrocht:-).Místo bram.knedlíku jsem udělala jáhelný knedlíčky vel.pingpong.míčku a dobrý.

    OdpovědětVymazat