ZELENÁ ČOČKA S HOUBAMI, MRKVÍ A RAJČATY

V hluboké pánvi rozehřejeme tři lžíce olivového oleje a osmahneme na něm dvě cibule a čtyři stroužky česneku, vše pokrájené na kostičky. 100 g pevných hub, třeba klouzků, očistíme, nakrájíme a přidáme do pánve. Deset minut opékáme, občas zamícháme. Přidáme 100 g sušených rajčat naložených v oleji nakrájených na drobno a 250 g nahrubo nastrouhané mrkve. 250 g zelené čočky propláchneme v cedníku, 500 g rajčat spaříme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky a oboje přidáme do pánve. Zalijeme 250 ml zeleninového vývaru, osolíme a v odkryté pánvi zvolna dusíme asi hodinu, dokud není čočka měkká, občas promícháme. Nakonec vmícháme 100 ml ovesné smetany. Podáváme s těstovinami, s chlebem nebo jen tak samotné.



Žádné komentáře:

Okomentovat