BRAMBOROVÁ KAŠE PO PROVENSÁLSKU

Uvaříme 1,5 kg brambor a rozmačkáme je šťouchákem na brambory. Můžeme je také uvařit ve slupce, oloupat a propasírovat. V nepřilnavé pánvi WOK rozehřejeme asi 5 lžic panenského olivového oleje a osmahneme na něm zlehka šest utřených stroužků česneku. Přidáme brambory a vmícháme dvě lžičky dijonské hořčice. Opékáme, dokud se nezačne přichytávat ke dnu. Podáváme horké s omáčkou: Rozehřejeme dvě až tři lžíce oleje a osmahneme na něm tři lžíce hladké mouky, tmavší jíšku zalijeme 500 ml ovesného mléka, osolíme, okořeníme muškátovým květem a vmícháme 4 lžíce kaparů. Podáváme s rajčaty a hříbky v octě.


Žádné komentáře:

Okomentovat