PILAF Z POHANKOVÉHO BULGURU

Mám v oblibě různé „eintopfy“ - zužitkujete zásoby nebo úrodu podle sezóny, můžete dobře experimentovat, většinou na tom nemůžete nic pokazit, je toho dost a neumažete tolik nádobí Emotikona smile
Tři pórky očistíme, rozkrojíme podélně na poloviny a ty nakrájíme na centimetrové špalíčky. V hluboké pánvi rozehřejeme tři lžíce olivového oleje a pórek na něm deset minut dusíme za občasného promíchání. Dvě červené kapie nakrájíme na proužky a přidáme je do pánve k pórku. Dusíme dalších deset minut a přidáme jednu středně velkou cuketu nakrájenou na kostičky, okořeníme oblíbeným kořením (já použila lžíci kari), osolíme a promícháme. Nakonec přidáme 250 g pohankového bulguru a vše zalijeme 600 ml zeleninového vývaru. Přivedeme k varu, ztlumíme teplotu a zvolna dusíme pod pokličkou asi 7 – 8 minut. Plotýnku vypneme a necháme ještě 10 minut dojít.



1 komentář:

  1. Miluji zeleninu na všechny možné způsoby. Jen ti moji chlapi chtějí občas taky maso, ale to vůbec nevadí, dá se přidat kdykoli kamkoli. Vaše recepty jsou prostě skvělé.
    Ála

    OdpovědětVymazat