POLÉVKA S RÝŽÍ A ČERVENOU ČOČKOU

Recept jsem našla v knize Jíme zdravě. Naše tříletá vnučka doslova prohlásila: babičko, ta polévka mi velice chutná!
Na dvou lžících oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli, přidáme 4 utřené stroužky česneku, po lžíci tlučeného koriandru a římského kmínu, dvě velké mrkve pokrájené na kostičky a společně opékáme několik minut. Vsypeme 230 g vyprané rýže, 230 g vyprané červené čočky, zalijeme 2,5 l zeleninového vývaru, osolíme a vaříme 40 minut. Polévku částečně rozmixujeme a ochutíme citronovou šťávou.


více ZDE

4 komentáře:

  1. Opět lákavá polévka, vyzkouším. V těch vedrech jsme polévky vynechávali.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den paní Evo, chci polévku zkusit, jen se chci zeptat, proč vařit tak dlouho (40') ? Nestačilo by zhruba 15-20 ? Děkuji za odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, polévka by měla mít správně kašovitý charakter, už se nezahušťuje, proto ta delší doba vaření.

      Vymazat
  3. Dobrý den, vyzkoušeno a je moc dobrá, děkuji za recept.

    OdpovědětVymazat