BRAMBOROVÝ SALÁT S ČERVENOU ŘEPOU

Uvaříme kilo brambor ve slupce, necháme je vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na plátky. Do silného alobalu zabalíme dvě menší nebo jednu velkou přepůlenou červenou řepu a dvě očištěné mrkve, které osolíme a pokapeme olivovým olejem. Pečeme je v troubě vyhřáté na 200 stupňů hodinu. Necháme vychladnout, řepu oloupeme a oboje nakrájíme. V míse promícháme nakrájené brambory, řepu, mrkev, 4 naťové cibulky, salátovou okurku a 6 rajčat. V malé misce promícháme 4 lžíce panenského olivového oleje, 4 lžíce balzamikového octa, 1 lžíci kukuřičného nebo rýžového sirupu, lžíci Tamari, lžičku soli a čerstvě mletý pepř. Vmícháme do salátu a necháme 15 minut odležet.


více salátů najdete ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat