LILKOVÁ OMÁČKA

1 kg lilku pečeme v troubě při 200 stupních asi hodinu, oloupeme, zbavíme semínek a rozmačkáme vidličkou. Na dvou lžících oleje necháme změknout dvě pokrájené cibule, tři stroužky česneku nakrájené na plátky, přidáme půl kila červené papriky nakrájené na malé kostičky, osolíme, okořeníme bazalkou, tymiánem, oreganem a dusíme za občasného promíchání asi deset minut. Přidáme pyré z lilku a ještě asi pět minut mícháme. Zasypeme 3 lžícemi hladké mouky, osmahneme, zalijeme 500 ml ovesného mléka a pět minut povaříme. Zjemníme 200 ml ovesné smetany a prohřejeme. Odstavíme a ochutíme lžící umeocta. Podáváme s dušenou rýží, zdobíme čerstvou bazalkou.


více ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat