HOUBOVÉ LASAGNE

Podle knihy 500 veganských receptů od C. Steen a J. M. Newman. Jsou výborné!
Na dvou rozehřátých lžících oleje 10 minut opékáme půl kila žampionů a 5 stroužků česneku, oboje nakrájené na plátky. Osolíme, opepříme, okořeníme sušenou bazalkou, vmícháme 30 g lahůdkového droždí (nejde o droždí určené kynutí!), zalijeme 500 ml rostlinného mléka (použila jsem rýžové), a vaříme zvolna 15 minut. Vmícháme 60 g hladké kukuřičné mouky dohladka rozmíchané ve 180 ml vody a krátce povaříme, dokud nezhoustne. Dáme stranou.
400 g extra pevného (lze použít i běžné tofu) tofu prsty rozmícháme se 30 g lahůdkového droždí, 40 g kešu rozemletých na prášek, 3 lžícemi panenského olivového oleje, solí, pepřem a 20 lístky bazalky natrhané na kousky. Prozatím dáme stranou.
Do hlubšího pekáčku (40/30) nalijeme část (cca čtvrtinu) omáčky, poklademe plátky lasagní a pak vrstvíme vždy omáčku, tofu krém, lasagne. Poslední vrstvy musí tvořit omáčka a krém. Pekáček zakryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů půl hodiny. Alobal odstraníme a 15 minut dopečeme. Podáváme se salátem.



Žádné komentáře:

Okomentovat