HOUBOVÝ GULÁŠ S RAJČATY

Výborný kořeněný guláš, doporučuji!
Na dvou lžících oleje necháme změknout nahrubo nakrájenou velkou cibuli, přidáme 300 g očištěných a pokrájených hub a za občasného promíchání dusíme, dokud se tekutina z hub neodpaří. Osolíme, okořeníme pepřem, majoránkou (mimochodem: dostala jsem ochutnávku nádherně vonící majoránky od kamaráda z Novohradských hor), snítkou pelyňku brotanu a špetkou strouhaného muškátového oříšku. Vmícháme 200 g na kostky nakrájeného tempehu a pět oloupaných a nakrájených rajčat. Dusíme pokud možno bez podlévání 15 minut. Ve 350 ml ovesné smetany rozkvedláme tři lžíce hladké kukuřičné mouky, vlijeme do guláše a krátce povaříme do zhoustnutí. Podáváme s knedlíkem, chlebem nebo těstovinami.


2 komentáře:

  1. Manžel byl včera na houbách a přinesl půl košíku, docela jsem byla překvapená :o). Houby máme moc rádi a guláš - mňam. Ten Váš vypadá také skvěle.
    Hezkou sobotu přeji.
    Alena

    OdpovědětVymazat