SMETANOVÁ RÝŽE S HOUBAMI A HRÁŠKEM

Úplná lahoda! Hrášek najdete na záhonku, pokud máte zahrádku vy nebo vaše maminka, babička nebo kamarád a při troše štěstí v trávě po dešti vyrostou i žampiony. To je fofr! Za dva dny jsou tam! Během vyloupávání hrášku můžete strašit děti nebo vnoučata hráškovými tesáky (u mě to nijak nepřekvapuje, můj syn si myslel, když byl malý, že jsem čarodějnice). No ale zpět k receptu.
Na lžíci oleje necháme změknout pokrájenou naťovou cibulku, přidáme 100 g pokrájených žampionů, osolíme bylinkovou solí a mícháme, dokud houby nepustí vodu a poté ji opět neodpaří. V té chvíli přidáme 200 g hrášku, opepříme, podlijeme lžící vody a krátce dusíme, dokud není hrášek poloměkký. Nakonec vmícháme 200 ml mandlové smetany a prohřejeme.
400 g basmati nebo jasmínové rýže propláchneme a osmahneme na oleji a naťové cibulce, jakmile se začne připalovat, osolíme a zalijeme 700 ml horké vody. Přivedeme prudce k varu, přiklopíme, zmírníme plamen na minimum a dusíme asi 20 minut, dokud se všechna voda neodpaří.



Žádné komentáře:

Okomentovat