BRAMBOROVÝ SALÁT SE ZELÍM

Dokonce i brambory se zelím se dají pojmout jako letní jídlo, pokud použijete nové brambůrky a rané čerstvé zelí. Můžete zkusit například tenhle skvělý salát, který vás dokonale zasytí.
Kilo brambor očistíme, nové se nemusí loupat, uvaříme a nakrájíme na kostičky.
Na dvou lžících oleje osmahneme na půlkolečka pokrájenou červenou cibuli a 250 g uzeného tofu nakrájeného na malé kostičky. Přidáme menší hlávku červeného zelí nakrájenou na nudličky, čtyři lžíce hrozinek, osolíme, okořeníme lžičkou kmínu, lžičkou fenyklu, podlijeme naběračkou vody a dusíme do poloměkka. Ochutíme agávovým sirupem (nebo jiným sirupem či cukrem) a jablečným octem. Promícháme s pokrájenými brambory a naťovou cibulkou.


Žádné komentáře:

Okomentovat