Mango je jedno z mých nejoblíbenějších ovocí. Škoda, že u nás neroste a že se málokdy poštěstí koupit zralé a dobré. Narazila jsem na plechovku mangového protlaku a je to mana nebeská!
850 g mangového protlaku rozmixujeme se dvěma zralými banány a 400 g tuhého kokosového mléka. Dáme zmrznout, během procesu mrznutí několikrát promícháme, aby se nevytvořily velké krystaly. Mňam!
Jů, já koupila taky mangovou konzervu ( nevím jestli protlak nebo kousky) a nevím co s ní :-) Takže díky za tip.
OdpovědětVymazatO všem? Ovšem!
Plechovka mangová je asi s cukrem?
OdpovědětVymazatano, nějaký cukr tam je, nicméně 90 % tvoří mango
VymazatKde se dá mangový protlak koupit? Děkuji.
OdpovědětVymazatJá ho mám z malého obchodu s exotickým kořením a potravinami, ale prý ho mají třeba v Lidlu.
VymazatPaní Evo děkuji, do Lidlu se podívám. Ještě k tomu kokos. mléku. Píšete tuhé kokosové mléko. Když ho koupím, tak tuhé je jen na povrchu, dole je tekuté.Děkuji za ujasnění.
OdpovědětVymazatDobrý den, kokosové mléko v plechovce dejte přes noc do chladničky, dobře se oddělí tuhá a tekutá část. Použijte pouze tu tuhou.
Vymazat