KMÍNOVÁ POLÉVKA S HLÍVOU

Lahodná polévka s jemnou houbovou chutí.
Na dvou lžících rozehřátého oleje osmahneme dvě lžíce pokrájené petrželky, půl lžičky tlučeného kmínu (kmín nikdy nekupujeme drcený nebo mletý, brzy totiž ztratí vůni, tlučeme si ho vždy čerstvě doma), špetku muškátového květu a 200 g pokrájené hlívy. Osolíme a za občasného promíchání opékáme dozlatova. Trvá to asi 15 minut.
Do hrnce nalijeme 1,5 l horké vody, vmícháme do ní lžíci tlučeného kmínu, půl lžičky soli a tři brambory a jednu mrkev, vše nastrouhané najemno. Přivedeme k varu a vaříme půl hodiny. Vmícháme hotové houby.


2 komentáře:

  1. Určitě vyzkouším, musí nádherně vonět. Kmínovou polévku dělávala moje mamka, byla zahuštěná jíškou a na závěr zašlehala vajíčko.
    Pěkný den.
    Alena

    OdpovědětVymazat
  2. Aleno - na úplně stejnou polévku si vzpomínám, vařila ji babička, co mě vychovávala :-) mňam

    OdpovědětVymazat