Skvělé sladkokyselé jídlo pro milovníky orientálních chutí.
V pánvi wok rozehřejeme dvě lžíce oleje a osmahneme na něm lžíci kari koření a lžičku kurkumy. Dáme pozor, ať koření nespálíme. Promícháme se zeleninou nakrájenou na nudličky: 100 g bílé ředkve, 1 paprikou, 100 g mrkve, 1 pórek a 200 g pekingského zelí. Po několika minutách opékání přidáme dva stroužky česneku nakrájené nadrobno, 50 g hrozinek, lžičku třtinového cukru, osolíme, a zalijeme 100 ml bílého vína. Dusíme pod pokličkou deset minut, zelenina musí zůstat křupavá! Zjemníme 100 g tuhé části z plechovky kokosového mléka (plechovku dáme předtím na několik hodin do chladničky, aby se tuhá a tekutá část oddělily). Prohřejeme, ale už nevaříme. Podáváme s jasmínovou rýží a salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat