PAPRIKOVÁ POLÉVKA


Výborná polévka podle Petra Klímy, kterou můžete jíst i vychlazenou, ve vedrech přijde vhod.
Čtyři papriky nakrájíme na proužky, tři rajčata na čtvrtiny. Zeleninu vložíme do pekáčku, pokapeme dvěma lžícemi olivového oleje, osolíme okořeníme dobromyslí a tymiánem a pečeme půl hodiny při 200 stupních.
V hrnci rozehřejeme lžíci oleje a deset minut na něm opékáme pokrájenou cibuli se lžičkou tmavého cukru. Zalijeme 1 l vody, vložíme dvě až tři na kostky nakrájené brambory, osolíme a vaříme doměkka. Vsypeme pečenou zeleninu (asi 5 proužků papriky nakrájíme na kostičky a dáme stranou, ozdobíme jimi polévku na talíři) a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Prohřejeme a podáváme posypané paprikou a bazalkou.



1 komentář:

  1. Opravdu výborná polévka z jednoduchých ingrediencí! Taková jídla mám nejradši🙂

    OdpovědětVymazat