RAJSKÁ POLÉVKA S TOFU KNEDLÍČKY

Inspirací mi byl recept v Apetitu, toto je úprava pro rostlinnou verzi. Rajčata, mrkev, cibuli, česnek a petrželku máme vlastní, to se hnedle jinak vaří!
Na dvou lžících oleje necháme změknout pokrájenou cibuli a tři stroužky česneku. Vmícháme 2 mrkve a 3 řapíky celeru, oboje nakrájené na kousky. Přidáme dvě lžíce jablečného octa, lžíci rapadury (či cukru), osolíme a deset minut dusíme ve vlastní šťávě. Nakrájíme kilo rajčat i se slupkou a vsypeme je do hrnce. Zalijeme 1 l vody a vaříme 15 minut. Rozmixujeme tyčovým mixérem, případně dosolíme.
350 g silken tofu rozdrobíme do misky, přidáme 100 g najemno strouhaného rostlinného sýru, sůl, pepř, 150 g kukuřičné krupice (polenty), 3 lžíce sojové mouky (nahrazuje vajíčko) a hrst sekané petrželky. Rukama důkladně prohněteme a tvoříme kuličky, které vaříme v osolené vroucí vodě 10 minut.
Polévka je výtečná s čerstvým domácím pečivem.



1 komentář:

  1. Zítra jdu do ní, vypadá báječně (dnes už je na jídelníčku cuketovka). Taky mám rajčátka a celer ze zahrádky :)

    OdpovědětVymazat