Lehká, rychlá omáčka k těstovinám, my si ji dali k makarónům.
Dvě dobře zralá avokáda rozmixujeme dohladka se svazkem bazalky, šťávou z jedné limetky, 6 lžícemi lahůdkového droždí, půl lžičkou soli, pepřem podle chuti a 100 ml panenského olivového oleje. Promícháme s uvařenými těstovinami (500 g v suchém stavu, tj. 5 porcí). Po hrsti slunečnice, sezamu, lnu a kešu ořechů opražíme nasucho a rozmixujeme se stejným dílem lahůdkového droždí a trochou soli. Touto posypkou ozdobíme jídlo na talíři a přidáme pěknou porci na kostičky nakrájených rajčat.
https://www.respekt.cz/denni-menu/avokadova-manie-skodi-zivotnimu-prostredi-a-zvysuje-kriminalitu
OdpovědětVymazat