Jak zpracovat ovoce, ktré najdete na zemi v zahradě? Třeba do tohohle rychlého moučníku s čokoládou
V míse promícháme 300 g celozrnné špaldové mouky, 2 lžíce sójové mouky (nahrazuje vajíčko), lžičku mleté vanilky, 3 lžičky kypřicího prášku a 30 g kakaa. V jiné nádobě dobře rozmícháme 100 ml datlového sirupu (můžeme použít i cukr, v tom případě přidáme trochu tekutiny, například rostlinného mléka nebo vody), 80 ml slunečnicového (nebo jiného) oleje, 125 ml sojového jogurtu a 200 g najemno nastrouhaných jablek. Jablečnou směs přidáme k mouce a nakonec vmícháme 100 g nasekané bezmléčné čokolády. Já jsem přidala ještě vypeckované mirabelky, aby byl koláč šťavnatější.
Rozetřeme do menšího (23/35) vymaštěného pekáčku a pečeme při 180 stupních půl hodiny. Můžeme ozdobit čokoládovou polevou.
Žádné komentáře:
Okomentovat