SKVĚLÝ KOLÁČ S ROSTLINNOU UZENINOU

Opravdu výjimečně koupím něco nezdravého, jako je třeba rostlinný salám. Když jídlo doplníte syrovou a kvašenou zeleninou, vaše tělo vám občasný prohřešek odpustí  
Spaříme, oloupeme a nadrobno nakrájíme 300 g rajčat. Promícháme je s pokrájenou cibulí, solí, pepřem, chilli, třemi prolisovanými stroužky česneku, 120 g vakuované kukuřice a šťávou z půlky citrónu.Prozatím dáme stranou.
V míse promícháme 200 g hladké mouky, 100 g celozrnné špaldové mouky, sůl, 1 a půl lžičky instantního droždí, špetku rapadury (nebo cukru), 2 lžíce olivového oleje, 120 g z připravené rajčatové směsi a 60 – 80 ml teplé vody. Vyklopíme na vál a důkladně rukama zpracujeme těsto, které vrátíme do mísy a necháme hodinu kynout v teple.
Mezitím v pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a necháme na něm změknout pokrájenou cibuli a tři stroužky česneku. Vmícháme 400 g na nudličky nastrouhané rostlinné uzeniny, 200 g vakuované kukuřice a 150 g sterilovaného (nebo čerstvého) hrášku. Přidáme zbytek rajčatové směsi, okořeníme lžičkou římského kmínu a lžičkou uzené papriky, případně dosolíme. Dusíme 15 minut. Vykynuté těsto rozválíme nebo prsty roztlačíme na velký vymaštěný plech a rovnoměrně je poklademe dušenou směsí. Necháme 20 minut odpočívat a pak pečeme při 200 stupních 25 - 30 minut.



Žádné komentáře:

Okomentovat