BULGUROVÝ SALÁT S KVĚTÁKEM ROMANESCO

Zelený květák romanesco je hotové umělecké dílo, nemůžu se na něj vynadívat. Chutná o něco jemněji než bílá klasika, možná jako něco mezi květákem a brokolicí. 
150 g bulguru namočíme přes noc vody, druhý den přecedíme a propláchneme. Květák romanesco rozdělíme na růžičky a uvaříme v páře do poloměkka. V míse promícháme květák, bulgur, pokrájenou červenou papriku a 200 g drobných rajčat. Osolíme a opepříme. Do vysoké nádoby dáme 50 ml sojového mléka, půl lžičky soli, půl lžičky cukru, půl lžičky ostré hořčice a lžičku vinného octa a tenkým pramínkem přiléváme 100 ml panenského slunečnicového oleje a zároveň mixujeme ponorným mixérem pomaličku ode dna. Vzniklou rostlinnou majonézou spojíme suroviny v míse. Podle chuti dosolíme a okyselíme citrónem.


Žádné komentáře:

Okomentovat