CIZRNA PEČENÁ S HLÍVOU

Skvělé, jednoduché jídlo, nejlepší je s domácím pečivem a salátem.
300 g cizrny přes noc namočíme do teplé vody se lžící jablečného octa, je to kvůli aktivaci fytázy, mnohem lépe pak využijeme prospěšné látky v cizrně obsažené. Druhý den propláchneme a v čisté vodě uvaříme doměkka. Scedíme a necháme okapat. Na tři hodiny namočíme též 100 g sušených rajčat a poté je rozmixujeme spolu s jednou cibulí, solí, pepřem, 4 lžícemi olivového oleje a lžící vinného nebo jablečného octa na pastu, kterou promícháme s uvařenou cizrnou a 300 g na nudličky nakrájené hlívy. Já jsem vmíchala ještě 150 g pokrájeného rostlinného „masa“ Goody Foody, ale lze použít klidně i seitan, tofu nebo tempeh. Pečeme při 180 stupních hodinu, během pečení několikrát promícháme.


Žádné komentáře:

Okomentovat