VEGANSKÝ PREJT ZE SLZOVKY

Slzovku jsem neznala a dostala jsem ji jako dárek od kamarádky. Koho zajímá, co to ta slzovka je, může si o ní tady počíst.
Namočíme přes noc do teplé vody se lžící jablečného octa 200 g červených fazolí a 200 g slzovky, klidně společně. Druhý den propláchneme, v čisté vodě uvaříme doměkka, scedíme a necháme okapat.
Na 2 lžících oleje osmahneme 4 pokrájené cibule, vmícháme fazole se slzovkou, opepříme, okořeníme majoránkou, přidáme 3 prolisované stroužky česneku a 3 lžíce Tamari, a pokud je třeba, osolíme (můžeme i trochu podlít). Chvíli společně opékáme, poté přemístíme do vymaštěného pekáčku a zprudka zapečeme, nejlépe pod grilem. Podáváme s vařenými brambory a kysaným zelím.




2 komentáře:

  1. slzovku znám, vařívala jsem ji, ale nějak jsem na ni poslední léta pozapomněla. Děkuji za připomenutí. Hezký den. Dana

    OdpovědětVymazat
  2. Toto jedlo nepoznám, no vyzerá veľmi lákavo, budem si ho musieť niekedy pripraviť. :-)

    OdpovědětVymazat