Bramborové saláty jsou oblíbené, a není divu – jsou výborné s téměř jakoukoliv zeleninou a můžeme je doplnit i o houby. Zasytí vás jen tak samotné, nebo se dají podávat jako příloha.
Kilo brambor uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na kolečka. 300 g hlívy osmahneme dozlatova na lžíci oleje se špetkou soli a špetkou estragonu. 4 stroužky česneku nakrájíme na plátky a osmahneme dozlatova na lžíci oleje. Jeden syrový pórek nakrájíme na tenoučká kolečka. V mixéru rozmixujeme 2 lžíce tahini, 2 lžíce dijonské hořčice, lžičku mletého pepře, lžičku soli, 2 lžíce vinného octa a 2 lžíce olivového oleje, vznikne zálivka. Všechno to pěkně promícháme a podáváme na listech salátu.
Žádné komentáře:
Okomentovat