BRAMBOROVÝ KOLÁČ Z LÍSTKOVÉHO TĚSTA


K výrobě tohoto slaného koláče můžete použít domácí lístkové těsto, třeba tohle z deodorizovaného kokosového tuku nebo použít to kupované.
Nejprve 10 minut vaříme 600 g brambor ve slupce. Slijeme, necháme je vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kolečka. 200 g pokrájených špenátových listů spaříme vroucí vodou. 200 g uzeného tofu nakrájíme na kostičky. Plát lístkového těsta vložíme do malého plechu s pečicím papírem a poklademe špenátem, tofu a bramborami. Povrch posypeme kořením na řecké brambory (či jiným kořením, které máme v oblibě), osolíme, pokapeme 200 ml rostlinné smetany a pečeme při 180 stupních asi 45 minut. Podáváme s kvašenou zeleninou.


Žádné komentáře:

Okomentovat