Výborný a zdravý koláč s mraženými švestkami. Je lepší, když se trochu rozleží a poněkud drobivý korpus se spojí s mokřejší náplní.
V míse promícháme 100 g umletých ovesných vloček, 50 g mletých mandlí, 100 g celozrnné špaldové mouky, špetku soli, 50 g rapadury, lžičku skořice a 60 ml oleje. Vzniklou drobenku upěchujeme do malého (35/25) vymaštěného pekáčku.
300 g silken tofu vložíme do mixéru, přidáme šťávu z 1 citronu, lžičku mleté vanilky, 100 g rýžového sirupu, 2 lžíce bramborového škrobu a rozmixujeme dohladka. Vzniklý krém rozetřeme na korpus a poklademe rozpůlenými švestkami. Pečeme při 180 stupních asi hodinu, podle výkonnosti trouby.
Výborný tip! Všechny ingredience mám doma, takže se do něj co nevidět pustím ;-)
OdpovědětVymazatNemá chybu! Snad jen se udržet a nesníst půl plechu..😀
OdpovědětVymazat