Výborné a velmi jednoduché jídlo, doporučuji.
Do hrnce vložíme 200 g polenty (kukuřičné krupice), 200 g nakrájených špenátových listů (já jsem použila mražený špenát), 250 ml rostlinného mléka, 250 ml vody, sůl, dobromysl, špetku chilli, a vaříme na hustou kaši. Musíme stále míchat. Polentu vyklopíme na vál potřený olejem a mokrýma rukama vytvarujeme knedlík, který necháme ztuhnout.
30 g sušených hub (nejlépe hříbků) namočíme na dvě hodiny do 500 ml horké vody.
Na dvou lžících oleje necháme změknout pokrájenou cibuli, přidáme vymačkané houby a mícháme, dokud se nezačnou silně připalovat. Osolíme, podlijeme polovinou nálevu, ve kterém se houby máčely a dusíme 15 minut. Ve zbytku nálevu rozšleháme metličkou dvě lžíce hladké kukuřičné mouky, nalijeme k houbám a krátce povaříme do zhoustnutí. Okořeníme čerstvě mletým pepřem.
Mimochodem, víte, proč nemůžeme hřiby pěstovat komerčně jako žampiony?
Knedlik mne neztuhl, prosim kde jsem udelala chybu? Delala jsem podle receptu.
OdpovědětVymazatpatrně jste polentu nevařila dostatečně dlouho, protože ztuhne vždycky
Vymazat