POLENTOVÝ KNEDLÍK SE ŠPENÁTEM A HOUBOVOU OMÁČKOU

Výborné a velmi jednoduché jídlo, doporučuji.
Do hrnce vložíme 200 g polenty (kukuřičné krupice), 200 g nakrájených špenátových listů (já jsem použila mražený špenát), 250 ml rostlinného mléka, 250 ml vody, sůl, dobromysl, špetku chilli, a vaříme na hustou kaši. Musíme stále míchat. Polentu vyklopíme na vál potřený olejem a mokrýma rukama vytvarujeme knedlík, který necháme ztuhnout.
30 g sušených hub (nejlépe hříbků) namočíme na dvě hodiny do 500 ml horké vody.
Na dvou lžících oleje necháme změknout pokrájenou cibuli, přidáme vymačkané houby a mícháme, dokud se nezačnou silně připalovat. Osolíme, podlijeme polovinou nálevu, ve kterém se houby máčely a dusíme 15 minut. Ve zbytku nálevu rozšleháme metličkou dvě lžíce hladké kukuřičné mouky, nalijeme k houbám a krátce povaříme do zhoustnutí. Okořeníme čerstvě mletým pepřem.

Mimochodem, víte, proč nemůžeme hřiby pěstovat komerčně jako žampiony?



2 komentáře:

  1. Knedlik mne neztuhl, prosim kde jsem udelala chybu? Delala jsem podle receptu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. patrně jste polentu nevařila dostatečně dlouho, protože ztuhne vždycky

      Vymazat