Inspiraci jsem našla v časopisu Jóga dnes.
Večer předem namočíme 200 g obyčejné hnědé čočky do teplé vody se lžící jablečného octa (kvůli aktivaci fytázy) a druhý den ji v čisté vodě uvaříme doměkka. Necháme v cedníku okapat, vložíme do mixéru a rozmixujeme se lžičkou sušeného rozmarýnu, lžičkou soli a jednou uvařenou a oloupanou bramborou. Vmícháme 150 g nastrouhaného veganského sýru a 200 g celozrnné špaldové mouky. Vznikne tuhé těsto, ze kterého vyválíme na pomoučeném vále hada a toho nakrájíme na noky. Vaříme nadvakrát v osolené vodě 4 minuty od vyplavání na hladinu.
Půl kila špenátových listů pokrájíme a podusíme na dvou lžících oleje, pokrájené cibuli a 2 stroužcích česneku. Osolíme a promícháme s uvařenými noky.
Dobrý den,jaký používáte veganský sýr, myslím tím značku? Děkuji za odpověď.Simona
OdpovědětVymazatDobrý den, Veganline
Vymazat