ŘEPNÁ POLÉVKA S JÁHLAMI A BRŠLICÍ

Výborná polévka s jarními bylinkami.
Na dvou lžících oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli a dva stroužky česneku. Přidáme nakrájenou zeleninu: 400 g červené řepy, 400 g červeného zelí, 200 g mrkve, 80 g horkou vodou propláchnutých jahel a 10 minut opékáme. Zalijeme 1,5 l zeleninového vývaru, osolíme, okořeníme 2 bobkovými listy a 4 kuličkami nového koření a vaříme 20 – 25 minut, dokud není zelenina měkká. Odstavíme, vmícháme 100 g najemno strouhané syrové červené řepy a na talíři zdobíme hojně mladou bršlicí. Můžeme dochutit jablečným octem.



2 komentáře:

  1. Nádhera! Vše doma mám, na bršlici ráno zajdu se psy a polévka bude k obědu na stole :-)

    OdpovědětSmazat
  2. Včera jsem ji uvařila a je vyborna...chutná jako boršč

    OdpovědětSmazat