Na dvou lžících oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli a dva stroužky česneku. Přidáme nakrájenou zeleninu: 400 g červené řepy, 400 g červeného zelí, 200 g mrkve, 80 g horkou vodou propláchnutých jahel a 10 minut opékáme. Zalijeme 1,5 l zeleninového vývaru, osolíme, okořeníme 2 bobkovými listy a 4 kuličkami nového koření a vaříme 20 – 25 minut, dokud není zelenina měkká. Odstavíme, vmícháme 100 g najemno strouhané syrové červené řepy a na talíři zdobíme hojně mladou bršlicí. Můžeme dochutit jablečným octem.
Recept je pouhým příslibem jídla, avšak teprve chutná krmě svědčí o mistrovství jejího tvůrce kuchaře.
ŘEPNÁ POLÉVKA S JÁHLAMI A BRŠLICÍ
Výborná polévka s jarními bylinkami.
Na dvou lžících oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli a dva stroužky česneku. Přidáme nakrájenou zeleninu: 400 g červené řepy, 400 g červeného zelí, 200 g mrkve, 80 g horkou vodou propláchnutých jahel a 10 minut opékáme. Zalijeme 1,5 l zeleninového vývaru, osolíme, okořeníme 2 bobkovými listy a 4 kuličkami nového koření a vaříme 20 – 25 minut, dokud není zelenina měkká. Odstavíme, vmícháme 100 g najemno strouhané syrové červené řepy a na talíři zdobíme hojně mladou bršlicí. Můžeme dochutit jablečným octem.
Na dvou lžících oleje necháme zesklovatět pokrájenou cibuli a dva stroužky česneku. Přidáme nakrájenou zeleninu: 400 g červené řepy, 400 g červeného zelí, 200 g mrkve, 80 g horkou vodou propláchnutých jahel a 10 minut opékáme. Zalijeme 1,5 l zeleninového vývaru, osolíme, okořeníme 2 bobkovými listy a 4 kuličkami nového koření a vaříme 20 – 25 minut, dokud není zelenina měkká. Odstavíme, vmícháme 100 g najemno strouhané syrové červené řepy a na talíři zdobíme hojně mladou bršlicí. Můžeme dochutit jablečným octem.
Štítky:
bezlepkové,
Byliny,
Červená řepa,
Červené zelí,
jáhly,
Mrkev,
Polévky,
vegan
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Nádhera! Vše doma mám, na bršlici ráno zajdu se psy a polévka bude k obědu na stole :-)
OdpovědětVymazatVčera jsem ji uvařila a je vyborna...chutná jako boršč
OdpovědětVymazat